Battlefield Heroes

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

Battlefield Heroes je animirana igra, ki jo je razvil Electronic Arts. Igra temelji na razvijanju igralčeve strategije, taktike in stopnje, ki si jo priigra med samo igro. Trenutno je na voljo 5 različnih map, na katerih se igralci med seboj bojujejo za število osvojenih mest oz. taborov in hitrejšo “izumrtje” nasprotne ekipe. Samo igro si lahko naložite kar preko brskalnika, na voljo sta trenutno le Internet Explorer in Mozilla Firefox. Sama igra je zastonj, pravtako tudi vsi osnovni pripomočki, ki jih v igri potrebujete. Če želite, da je vaš “vojak” v stilu, pa si lahko kupite tudi Battlefunds – točke za nakup drugih stvari, ki vam lahko izboljšajo sam stil ali pa boljše orožje. Po končani igri se vam seštejejo točke, ki ste si jih pridobili med igranjem ter točke, s katerimi si lahko kupite osnovne stvari. Točke, ki ste jih pridobili med igranjem, se vam seštevajo kot XP, s katerimi se vam višajo tudi stopnje vašega “vojaka”. Za samo igranje potrebujete le miško in tipkovnico, za hojo, obračanje in uporabo orožja. Igra je bila za javnost dokončno odprta 25. junija 2009, tisti ki smo igro preizkušali že medtem, ko je bilo za pridružitev potrebno vpisati Beta ključ, pa smo dobili manjšo nagrado. Nagrada je bila sicer list značk, ki jih lahko vidite v sami igri.

Izbiramo lahko med dvemi tabori in sicer Royal Army in National Army. Ponujeni so nam trije različni tipi vojakov, ki so Solider, Gunner in Commando. Pri vseh treh so nam na voljo različna orožja in sposobnosti, ki jih dodelimo z novimi stopnjami v igri. Po želji si lahko naredimo 4 heroje, s katerimi bomo igrali. V vseh mapah se lahko prevažamo iz nekega kraja v drugega in sicer z avtom, v dveh mapah pa so dodana tudi letala in tanki. Lahko pa najamemo in naredimo tudi zasebni strežnik preko katerega bomo igrali, ali pa javnega in se povežemo še z ostalimi igralci.

Minimalne sistemske zahteve za igro so res minimalne in sicer potrebujete Windows XP/Vista/7, 1GHz močan procesor, 512MB RAM-a za XP in 1GB za Visto/7, 1GB prostega prostora na trdem disku, kompaktibilno DirectX grafično kartico z 64MB RAM-a in Pixel Shader 2.0, zvočno kartico s podporo DirectX in vsaj 256kbit povezavo na splet.

Seveda sem bil tudi sam zelo navdušen, ko sem izvedel za igro, še bolj pa ko sem igro igral v Beta fazi. Sama igra je primerna za igralce, ki imajo 16 let. Mnenje o igri imam dobro, saj je sama grafika in hitrost igre naravnost odlična, dobro pa deluje tudi na malce starejših računalnikih z minimalnimi sistemskimi zahtevami. Naj povem še, da kmalu izide nova mapa, ki je sicer še na testiranju.

Battlefield Heroes video napovednik

2 Responses to Battlefield Heroes

  1. Pingback: jodlajodla´s blog » Battlefield Heroes #2

  2. Pingback: jodlajodla´s blog » Leto 2009

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja