LibreOffice 3.3.0


LibreOffice 3.3.0 je brezplačen odprtokoden pisarniški paket, ki temelji na programu OpenOffice.org . Ponuja nam pisanje besedilnih dokumentov, risanje, ustvarjanje preglednic, predstavitev, podatkovnih baz in formul. Sam izgled je precej enak OpenOffice.org, saj je to šele prva različica programa. Podpira odpiranje datotek OpenDocument, katere so privzete za shranjevanje in Microsoft Office, za katere seveda pravtako nudi podporo shranjevanju. Drugih večjih novosti zaenkrat še ni, trenutno pa je na voljo že LibreOffice 3.3.1 RC 2. LibreOffice 3.3.0 je na voljo za operacijske sisteme Windows, Linux in Mac OS X, slovensko različico pa si lahko prenesete iz tukaj.

3 Responses to LibreOffice 3.3.0

  1. Še en paket “office”… nič posebnega… še vedno so Latex urejevalniki boljše, čeprav na začetku morda bol zapleteni…

  2. Kater pa je najboljši Office za Mac, če mogoče veš? Iščem nekaj takega. Aja, pozabil, Microsoft Office for Mac sux.

  3. @Nejc: Kot izboljšava OpenOffice-a, mi je precej bolj všeč, saj bo najbrž dobival več posodobitev in v prihodnosti tudi novo obliko uporabniškega vmesnika. Za navadne uporabnike ter tako za pisarniško kot domače delo, se mi zdijo pisarniški paketi ravno primerni.

    @Desty: Dejansko Mac-a še nikoli nisem uporabljal, vendar pa seveda priporočam LibreOffice, saj naj bi ta kot sem že omenil, dobil nov uporabniški vmesnik. Seveda pa lahko preizkusiš tako OpenOffice kot LibreOffice in uporabljaš tistega, ki ti je bolj všeč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja