Poletna šola FRI 2011

Fakulteta za računalništvo in informatiko tudi letos organizira poletno šolo in sicer za dijake. Kaj sploh je poletna šola FRI? Je neka vrsta druženja dijakov v času počitnic, kjer se obenem ti tudi naučijo novih stvari in je brezplačna. Prijaviti se je možno v 6 različnih programov in sicer Spletni kung-fu, Pripravo na tekmovanje IOI, Multimedijo, Futuramo računalniških vezij, Android in GNU/Linux. Prva dva programa (Spletni kung-fu in Priprava na tekmovanje IOI) se začneta 27.6. in trajata do 1.7., druga dva (Multimedija in Futurama računalniških vezij) se pričneta 4.7. in trajata do 8.7., nato pa še zadnja dva programa (Android in GNU/Linux), ki trajata od 11.7. do 15.7. Na koncu pa je še zaključna prireditev, ki se bo odvijala 15.7.

Te poletna šola FRI zanima in ne veš na kater program bi se vpisal/a?

Na programu Spletni kung-fu se lahko naučiš kako zasnovati računalniško omrežje, izdelavo ethernet kabla in kako povezati računalnike v omrežje, kako pravilno nastaviti usmerjevalnik (router) in stikalo (switch) in kje na internetu lahko zaškripa varnost, ter kako se lahko zavaruješ.

Na programu Priprava na tekmovanje IOI se lahko naučiš novih načinov reševanja problemov, kako se lotiti reševanja algoritmičnega problema, izpopolniš lahko svoje znanje pisanje programov.

Na programu Multimedija se lahko naučiš kako posneti kakovostne fotografije in jih nato digitalno obdelati, kako sestaviti svoj scenarij in posneti kratek film ter ga nato digitalno obdelati za objavo in kako pravilno pripraviti vsebino (slike in video) in jo izvoziti na poljubni medij (tisk, splet, DVD).

Na programu Futurama računalniških vezij se lahko naučiš osnove vezij, ki sestavljajo računalnike, kako med seboj povezati osnovna vezja, kaj so vgrajeni sistemi, kako uporabiti mikroprocesor in sprogramirati preprost program za izdelavo vgrajenih sistemov, kako uporabljati različne senzorje pri krmiljenju različnih naprav in kako avtomatizirati opravilo s pomočjo vgrajenih sistemov.

Na programu Android se lahko naučiš kako se lotiti razvoja aplikacij v operacijskem sistemu Android, kako se razlikuje razvoj aplikacij za mobilne naprave in namizne računalnike, kako uporabiti značilnosti sodobnih telefonov pri izdelavi aplikacij in kako izdelati preprosto aplikacijo ali igrico za mobilno napravo.

Na programu GNU/Linux se lahko naučiš kaj je Linux, kako namestiš operacijski sistem Linux in ga zavaruješ pred pred vdori, da obstajajo brezplačni programi za najpogostejša dnevna opravila, kdo je sistemski administrator in katere so njegove domače naloge in kako vzpostaviti zmogljiv spletni strežnik ter namestiti preprosto spletno stran.

Za program Android je potrebno osnovno znanje programiranja v Javi, za ostale programe pa predznanje ni potrebno. Prijavnico za vpis lahko dobite tukaj, na desnem predelu strani, če pa vas zanimajo dodatne informacije pa so pravtako podane na tej strani. Rok za oddajo prijavnic pa je 15. junij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja