SPV – Preventiva v cestnem prometu

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

Danes je v Kranju potekala prireditev preventive v cestnem prometu. Prikazani so bili načini, kako gasilci, reševalci in policisti rešujejo, popisujejo kraje, kjer se dogajajo nesreče. Voditelj celotnega dogodka je bil Igor Krmelj, novinar za SVET na Kanalu A, ki je odlično izpeljal potek. Sam sem se dogodka udeležil iz razloga, ker smo s šolsko ekipo snemali dogodek, za katerega povabilo smo dobili od ene iz med organizatoric dogodka. Sam sem večino časa snemal, fotografije pa so slabše kvalitete, ker sem jih posnel z mobilnikom.

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

V poteku dogodka smo si lahko ogledali kaj v službi delajo gasilci, reševalci in policisti. Prikazali so, kako rešujejo osebe v nesrečah, naprave katere uporabljajo in seveda kaj morajo znati. Poučevali so nas tudi o tem, kaj naredimo v primeru požara ali nesreče z avtomobili in seveda kaj se lahko zgodi v primeru prehitre vožnje.

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

Na zgornji sliki je prikazano, kako gasilci s “kleščami” razdirajo avto, da pridejo do poškodovane osebe, reševalec pa nudi pomoč ponesrečeni osebi. Avtošola B&B je prikazala načine vožnje, ter primere kaj se lahko zgodi z otrokom, ki ni privezan na otroški sedež. Pokazali so tudi, kako voznik s prehitro vožnjo zavije pred pešcem, ki prečka cesto.

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za “najmlajše”, ki so se preizkusili v vožnji z “avtomobili” na pedala. Otroke je zabaval čarovnik Grega, ki je najpogumnejšim delil tudi razne nagrade. Otroci so lahko vozili tudi “mini avtomobile”, pri katerih je bil postavljen labirint, ki ga je bilo treba prevoziti.

Celotna izvedba in poučnost dogodka mi je bila všeč, saj sem se tudi sam marsikaj naučil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja