Evrovizija 2013

Evrovizija 2013 - jodlajodla.si

Danes zgodaj zjutraj se je zaključilo 58. tekmovanje Evrovizije, na katerem je zmagala Danska s pesmijo Only Teardrops, ki jo izvaja Emmelie de Forest. Slovenska predstavnica je bila Hannah Mancini, katero je interno izbrala naša nacionalna televizija RTVSLO, kljub vsem napovedim pa ji ni uspelo priti v finale. Čeprav sem že pisal o vseh kolobocijah, ki so se zaradi samega izbora dogajale pri nas, se ni bilo čuditi tudi rezultatu, ki bi nacionalki moral dati misliti, kako in kaj bo z uvrstitvijo naše države prihodnje leto na to tekmovanje.

Nad končnim rezultatom sem sicer malce presenečen, saj sem med najboljših 5 pričakoval tudi Nemčijo, katero je zastopala Cascada, a so se uvrstili zgolj na 21. mesto. Pesem Only Teardrops so ljudje že kar nekaj časa napovedovali za zmagovalno, lahko pa tudi sam potrdim, da glede na samo zvrst in nastop povsem ustreza Evrovizijskemu slogu. Evrovizija je ponovno pokazala, da se navezovanje na zvrst glasbe, ki je zmagala prejšnje leto, ni najbolje zanašati in tako sta Slovenija in Nemčija obstali med zadnjimi.

Kot sem že omenil, bi bilo pametno, da RTVSLO prihodnje leto razmisli kako naprej, saj se očitno interni izbori slabo obnesejo, še boljša rešitev pa bila, da se glede na povprečje naših uvrstitev na tekmovanje ne bi prijavljali in bi tako denar uporabili za kakšno drugo programsko vsebino. Če bo tudi prihodnje leto nacionalka potrdila nastop na Evroviziji, pa pričakujem vsaj spodoben izbor med pesmimi, kakor se je to izbiralo dve leti nazaj.

Pa še posnetek pesmi zmagovalne države – Danska – Emmelie de Forest – Only Teardrops

2 Responses to Evrovizija 2013

  1. Pingback: Pregled leta 2013 | jodlajodla´s blog

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja