Firefox 4 beta 8


V sredo je izšla nova preizkusna različica prenovljenega brskalnika Mozilla Firefox 4. Trenutno največja novost je najbrž ta, da brskalnik sedaj omogoča odlično sinhronizacijo med prenosnim oz. namiznim računalnikom in telefonom, ki ima na voljo brskalnik Firefox 4. V vseh operacijskih sistemih je sedaj privzeto nastavljeno, da so zavihki nad orodno vrstico brskanja, skupine zavihkov pa so seveda možne že iz prejšnje različice. V Linux-u je sedaj možno skriti tudi menijsko vrstico, ki pa jo potem nadomesti gumb Firefox, v katerem se nahaja celotna menijska vrstica, ki je odlično razvrščena. Novost, katere doslej nisem opazil je tudi, da sta gumb “ustavi” in “osveži” združena in jih je mogoče uporabljati med nalaganjem oz. po nalaganju same spletne strani. V primeru predvajanja raznih vsebin z vstavkom Adobe Flash, Apple Quicktime ali Microsoft Silverlight, je tokrat zaščita še boljša, saj se v tem primeru sesuje le sam vstavek, ne pa tudi celoten brskalnik. Firefox je odslej na voljo tudi v slovenskem jeziku, podpora pa je namenjena kar 69 jezikom. Brskalnik pa si lahko prenesete iz tukaj.

4 Responses to Firefox 4 beta 8

  1. So se končno znebil vseh tistih vrstic zgoraj? 🙂 Sem se odpovedal FF že nekaj časa nazaj… kako je z zagonom? v primerjavi s chrome…?

  2. Vrstic zgoraj ni več tudi na Linux-u. Glede zagona ne morem primerjat s Chrome (ga nimam 😉 ), se mi pa zdi zagon precej hitrejši od različice 3.6.13 . Sam bom ostal kar pri Firefox-u, predvsem zaradi skupin zavihkov, sinhronizacije in “App” zavihkov.

  3. Zakaj še sploh uporabljate firefoxa? Sam od kar je google izdal verzijo z sihronizacijo vseh zaznamkov,vseh dodatkov in ostalih zadev enostavno več ne prešaltam drugam. In še vedno se mi zdi da je chrome hitrejši ali pa je to samo zato ker sem se toliko navadil na njega 🙂

  4. Sam uporabljam Firefox, ker je privzet brskalnik v Ubuntu in zato, ker se z njim dobro razume. Se pa strinjam glede sinhronizacije v Chrome-u, glede na vse storitve, ki jih ponuja Google. Seveda pa z veseljem pričakujem Firefox 4, kot sem že napisal zaradi “App” in skupin zavihkov, kar pomeni še hitrejše in enostavnejše brskanje.

    Glede hitrosti je pa seveda odvisno tudi kakšna je sama hitrost internetne povezave, je pa del tega tudi stvar navade, kako hitro se odpirajo strani v brskalniku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja