Kje spremljati olimpijske igre 2012?

Le še nekaj dni nas loči do dogodka, ki se odvija na vsake 4 leta in sicer do olimpijskih iger, ki bodo tokrat v Londonu. Potekale bodo od 27. julija pa vse do 12. avgusta, pričele se bodo z otvoritvijo ob 22. uri v petek, 27. julija in končale z zaključkom, pravtako ob 22. uri v nedeljo, 12. avgusta. Kot zanimivost naj omenim še, da bo v Londonu sodelovalo približno 10500 športnikov iz 204 držav, v 26 različnih športih. Uradna pesem olimpijskih iger 2012 je Survival (preživetje), ki jo izvaja angleška zasedba Muse.


Tokrat sem pripravil nekaj načinov spremljanja dogodkov in rezultatov na olimpjskih igrah v Londonu 2012.

Televizijski prenos

Kot že vrsto let bo tudi letošnje leto večino dogodkov možno spremljati preko programa TV Slovenija 2, kjer bo poleg navadne kakovosti slike možno gledati tudi program v visoki ločljivosti, vendar pa je ta na voljo le uporabnikom IPTV in kabelske televizije. To bodo že druge olimpijske igre, ki jih bo možno spremljati v visoki ločljivosti, prve s HD prenosom pa so bile v Pekingu pred štirimi leti. Celoten spored dogodkov, ki si jih bo možno ogledati v živo, pa je objavljen na spletni strani RTVSLO.

Novice, spored in RSS

Ker pa zagotovo ne bo možno videti vseh dogodkov preko televizijskega prenosa, zato obstaja nekaj strani, ki so namenjene samo novicam z vsebino olimpijskih iger. Prebiranje novic je možno na uradni spletni strani London 2012, te so v angleškem jeziku, nato pa še na strani OI 2012 – RTVSLO in pa Siolovem Sportalu, v slovenskem jeziku. Spored je pravtako objavljen na uradni spletni strani London 2012, OI 2012 – RTVSLO in Planet Siol.net Sportal. Za vse, ki želite spremljati novice preko RSS bralnikov, pa je to možno tukaj.

Mobilne naprave

Rezultate, novice in spored dogodkov je možno spremljati tudi preko mobilnih naprav. Za Windows Phone, Android in iOS so izdelane namenske aplikacije, preko katerih je možno spremljati rezultate in “žive” posodobitve, ogledate pa si lahko tudi koledar dogodkov, tabele medalj, podrobnosti športov in profile atletov. Lahko pa se naročite na točno določeno državo in prejemate novice ter posodobitve o njej. Za vse, ki ne uporabljate prej navedenih mobilnih sistemov, pa lahko uporabite zgoraj omenjeni RSS naslov ali pa olimpijske igre spremljate preko uradne mobilne spletne strani.

Družabna omrežja

Spremljate lahko uradno Facebook ali Twitter stran, slovenska olimpijska ekipa pa pravtako piše o dogajanju na Facebooku in Twitterju.

Tvitajmo za naše

Tvitajmo za naše je akcija Telekoma Slovenije, namen le-te pa citiram:

V Telekomu Slovenije podpiramo akcijo Olimpijskega komiteja Slovenije Tvitajmo za naše, s katero lahko navijači pošiljajo sporočila podpore slovenskim olimpijcem in paraolimpijcem, ki bodo nastopili na OI London 2012. Glede na število zbranih tvitov z uradnimi “značkami” [hashtagi] bomo prispevali finančna sredstva za slovenske paraolimpijce.

Cilj akcije je zbrati 10000 tvitov, ki jih lahko pišete preko Twitterja, vsakemu sporočilu, ki pa se bo nanašal na olimpijske igre 2012, pa dodate značko oz. hashtag #oi2012si ali #vsivlondon, #tvitajmozanase ter #zvsemsrcem. Akcija poteka že od 6. julija, ko se je slovenska olimpijska reprezentanca tudi predstavila, zaključila pa se bo s koncem paraolimpijskih iger, 9. septembra.

Želim vam prijetno spremljanje olimpijskih iger, športnikom pa čimveč sreče in uspehov!

En odziv na Kje spremljati olimpijske igre 2012?

  1. Pingback: Kje spremljati EuroBasket 2013? | jodlajodla´s blog

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja