Litva z zmago, nacionalka s sramoto

Včeraj se je po desetih dneh tekmovanja zaključilo evropsko prvenstvo mlajših članov v košarki, zmago pa je slavila Litva. Naša reprezentanca je po nesrečni tekmi v četrtfinalu s Francijo izgubila, nato pa za 5. mesto še z Nemčijo, včeraj pa jim je za 7. mesto z veliko prednostjo uspelo premagati Grčijo. Tako so jih naši od devetih tekem zmagali sedem, dve tekmi pa izgubili. S tem kar so pokazali mlajši člani sem kar zadovoljen, saj imajo pred seboj še veliko košarkarskih izzivov, kar precej manj pa sem zadovoljen s prenosi tekem naše nacionalne televizije.

Priznam, da sem tokrat prvič spremljal evropsko prvenstvo mlajših članov v košarki, saj prejšnja leta niti nisem toliko spremljal košarke, vendar se je to spremenilo s svetovnim prvenstvom leta 2010. Tako sedaj spremljam tekme naše reprezentance, kadar se le da in lahko rečem, da s prenosi TV Slovenija nisem bil nikoli tako razočaran, kot letošnje evropsko prvenstvo. Celoten dogodek se je sicer odvijal v Sloveniji, tekme pa so bile v Kranjski Gori, Domžalah in Ljubljani. Prvo tekmo so mlajši člani naše reprezentance igrali v četrtek 12. julija, ko se je prvenstvo tudi začelo, nasprotnik pa je bila rezprezentanca Italije. Da so se tekme začele ravno tisti dan sploh nisem vedel, pa čeprav dokaj veliko spremljam tako TV SLO 1 in 2, saj nisem zasledil niti enega napovednika za prvenstvo, kakor naprimer pred mesecem dni za nogometno prvenstvo ali pa sedaj za olimpijske igre. Kot izgleda jim veliko več pomenijo reklame, kot pa gledalci, prvenstva mlajših članov pa očitno manj, kot članska. Po tekmi z Italijo pa so v novici sporočili:

RTV SLO bo na 2. programu TV SLO in na spletnem portalu dvoboje prenašal od ponedeljka, ko se začne drugi krog tekmovanja.

Precej zanimivo, saj se je tekmovanje namreč odvijalo v Sloveniji, prihodnje leto pa nas čaka še evropsko prvenstvo 2013 v košarki za člane, ki ga pravtako gosti naša država. S tem sem bil prikrajšan ogleda treh tekem na televiziji, glede na prihajajoče prvenstvo, pa bi se lahko s temi pripravljali na čimboljše prenose  v prihodnje. Kot sem omenil, ni bilo napovednika, ravno s tem pa ni bilo tudi kakšne večje reklame za prvenstvo, zato sem zamudil še prvi dan drugega dela tekmovanja. K sreči so vsaj na svojem portalu objavljali novice o tem, tako da sem ujel konec tekme druge tekme drugega dela. Od takrat sem že mislil, da bo v nadalnje vse vredu ampak temu ni bilo tako. Že takoj naslednjo tekmo sem spremljal preko TV sprejemnika na TV SLO 2 HD, prenos pa je bil tako katastrofalen, da se lahko le vprašam, kaj bo sledilo na EP 2013 in kakšna bo takratna izvedba. Med prenosom se je slika večkrat prekinila, tako da je bilo možno poslušati le komentatorja, posnetki zadnjih akcij ob začetku in koncu pa so se predvajali s takšnim zatikanjem, da stvar sploh ni bila več gledljiva.

Po nesrečnem porazu proti Franciji, ko je bila naša reprezentanca še v igri za 5. mesto, pa sem že iskal naslednji prenos, ampak ga nisem našel ne na sporedu in ne naslednji dan na katerem izmed programov. Na voljo imajo dejansko štiri programe – TV SLO 1, 2 in 3 ter program na spletu, MMC TV, vendar na niti enem ni bilo prenosa, ki ga je pogrešalo kar veliko tistih, ki smo spremljali prvenstvo. Najbolj presenetljivo je to, da se je po koncu tako tekme za 5. mesto, kot dirke po Franciji (ta je potekala v času, ko bi lahko bil prenos na TV SLO 2) predvajal posnetek evropskega prvenstva v nogometu, namesto katerega bi lahko predvajali posnetek te tekme. Na srečo so za zadnjo tekmo za 7. mesto le poskrbeli za prenos, s katerim pa še vedno (vsaj zame) niso upravičili napak, ki si jih ne bi smeli privoščiti.

Upam le, da bo za evropsko prvenstvo 2013 v košarki poskrbljeno s prenosom, pa ne samo za tekme naše reprezentance, temveč tudi drugih tekem, saj je lepo videti tudi kako igrajo druge reprezentance.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja