Nokia 603

Nokia 603 je pametni telefon z operacijskim sistemom Symbian Belle Feature Pack 1, kamero z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik in pa zaslonom ClearBlack v velikosti 8,9 cm. V zunanjosti telefona najdemo 7 tipk, od katerih se 3 tipke nahajajo pod zaslonom – to so tipka za klic, meni in prekinitev klica, 3 tipke na desni strani telefona – povečevanje in zmanjševanje glasnosti ter kamera. Na zgornji strani najdemo še tipko za zaklep/odklep telefona, poleg pa se nahajata še vhoda za slušalke in pa micro USB za polnjenje oz. prenos podatkov iz telefona.

Strojna oprema

Nokio 603 poganja procesor s frekvenco 1 GHz, ki skrbi za tekoče delovanje operacijskega sistema, za shranjevanje datotek pa je na voljo 340 MB pomnilnika, ki ga lahko razširimo z microSD kartico, v velikosti do 32 GB. Litij-ionska baterija s kapaciteto 1300 mAh poskrbi za dolgo pripravljenost telefona, ki mi je povprečno zdržal 3 dni, ob večji uporabi pa 1 dan. S telefonom se lahko povežemo na brezžična omrežja, za prenos datotek in povezave z drugimi napravami pa sta na voljo Bluetooth 3.0 in pa NFC. Za uravnavanje svetilnosti zaslona pa je na voljo še tipalo svetlobe.

Uporabniški vmesnik

Za interakcijo med telefonom in uporabnikom skrbi opreacijski sistem Symbian Belle Feature pack 1, ki ima nekaj novih stvari za razliko od glavne različice. Nastavimo si lahko šest poljubnih začetnih zaslonov, na katere postavimo gradnike in bližnjice. Nekaj jih je malce drugačne oblike kot pri Symbian Belle, saj imajo več funkcij, tako da do določene stortive lahko lažje in hitreje dostopamo kar iz začetnega zaslona, v primeru, da bi na enem zaslonu imeli radi zapolnjen ves prostor, pa za razporeditev poskrbi sistem sam. V zgornjem delu zaslona se nahaja tudi hitra opravilna vrstica, preko katere si lahko vklopimo oz. izklopimo mobilni podatkovni promet, Wi-Fi, Bluetooth in pa omogočimo ali onemogočimo tihi profil. Na telefonu se nahaja kar veliko aplikacij, ki jih potrebujemo vsakodnevno, bila pa je izdana tudi posodobitev, s katero si lahko namestimo program mobilne pisarne, Microsoft Office. S programom si lahko ogledamo in izdelamo dokumente, preglednice in pa diapozitive ter shranimo zapiske.

Fotografije in posnetki

Fotografiramo in snemamo lahko s kamero z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik. Največja možna ločljivost fotografij je 2592 x 1944 slikovnih pik, videoposnetke pa lahko snemamo v visoki ločljivosti (HD 720p), kar pomeni 1280 x 720 slikovnih pik. Multimedijske datoteke si lahko ogledamo preko galerije, ki podpira veliko število formatov tako fotografij kot posnetkov, nameščen pa je še program, s katerim lahko fotografije preurejamo ter jim dodajamo efekte in pa program za posnetke, s katerim lahko izdelamo projekcijo fotografij ali pa ustvarimo kratek film.

Moje mnenje o telefonu

Telefon je ravno pravih dimenzij in lepo sede v roko. Poleg same oblike telefona, mi je všeč predvsem Symbian Belle Feature Pack 1, ki kot že napisano prinaša kar nekaj novosti za razliko od Symbian Belle. Telefon priporočam vsem, ki si na telefonu želite urediti stvari po svojem okusu, obenem pa imeti dolgo pripravljenost le-tega.

Več fotografij telefona si lahko ogledate na Flickru. Telefon mi je v preizkus posodilo Nokia Slovenija, za kar se jim zahvaljujem.

En odziv na Nokia 603

  1. Pingback: Pregled leta 2012 | jodlajodla´s blog

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja