Posodobitev na Windows Phone 7.8

Windows Phone 7.5 in 7.8 - jodlajodla.si

Nokia je včeraj najavila prihod pričakovane posodobitve za Windows Phone, katera je bila sicer načrtovana za izid že po izdaji prvih telefonov z Windows Phone 8, vendar temu ni bilo tako. Poleg najave je bila posodobitev že na voljo, ampak ne za vse telefone saj je le-ta odvisna tudi od operaterjev, uporabniki starejših modelov Lumia, pa bi jo morali prejeti v okviru naslednjih treh tednov. Posodobitev je torej na voljo za Lumie 510, 610, 710, 800 in 900, o dosegljivosti in možnosti posodobitve pa vas telefon opomne kar sam. Sam sicer nisem čakal na opozorilo o možni posodobitvi ampak sem jo naložil takoj.

Vse kar sem moral storiti je bil enostavni zagon programa Zune in pa priključitev mobilnika preko USB kabla na računalnik, nato pa sem počakal nekaj minut in Zune mi je sam predlagal posodobitev. To pa ni bila samo ena posodobitev ampak kar paket treh zaporednih posodobitev, ki so sproti popravljale napake oziroma dopolnjevale sistem. Celotna posodobitev je trajala nekje okoli 20 minut, nato pa je bil telefon pripravljen za nadaljnjo uporabo. Postopek prikazan na spodnji sliki se je ponovil trikrat, potem pa je bila posodobitev v celoti uspešna.

Windows Phone 7.8 posodobitev - jodlajodla.si

Novosti in značilnosti

Nekih izstopajočih novosti v Windows Phone 7.8 ni in tudi od samega začetka niso bile načrtovane. Več novih funkcij in opcij je dodanih v Windows Phone 8, pri 7.8 pa so spremenili le temeljne značilnosti glede izgleda in dodali nekaj možnosti glede povezovanja. To pomeni da je med drugim drugačen začetni zaslon, saj so spremenjeni “živi gradniki” (live tiles), ki jih je sedaj možno povečati in zmanjšati na 3 velikosti – majhna in velika kvadratna ikona ter pravokotnik čez celotno širino zaslona. To omogoča še hitrejši dostop do informacij ob pogledu na gradnike ter več prostora za lažji pregled večih informacij. Namesto statične fotografije na zaklepnem zaslonu je možno nastaviti, prikaz dnevne fotografije iz Binga in tako narediti mobilnik bolj živ ter dinamičen, dodanih pa je še nekaj barvnih tem. Spremenjen je tudi izpis avtorja in naslova skladbe nad datumom in časom, ki odslej ni več na tem mestu, ampak se ob pritisku na gumb za odklep pokaže zgornja vrstica, kjer lahko tudi upravljate z glasnostjo in profilom glasnosti. Poleg značilnosti izgleda pa sta na voljo še souporaba interneta ter izmenjava stvari preko protokola Bluetooth.

Posodobitev Windows Phone

Pri Nokiji so naredili tudi kratek video, ki prikaže zakaj in kako posodobiti telefon.

Moje mnenje o posodobitvi

Windows Phone 7.8 sicer ne prinaša nekih novih funkcionalnosti, je pa zato več kot dobrodošel pri spreminjanju izgleda samega operacijskega sistema in pri souporabi povezave. Od same posodobitve so bile te novosti tudi moja edina pričakovanja, saj je na voljo že Windows Phone 8, kjer je dodana še kakšna možnost. Verjamem, da so bila pričakovanja marsikoga drugega večja, vendar mislim da sistem sam že veliko ponuja, na mobilnikih pa je tako ali tako najbolj pomembna hitrost in dostopnost, kar seveda Windows Phone pozna že od samega začetka.

8 Responses to Posodobitev na Windows Phone 7.8

  1. Pingback: Pregled leta 2013 | jodlajodla´s blog

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja