Uskovnica 2009

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

Tudi letos smo odšli na Uskovnico, kjer lahko narediš odlične fotografije. Čeprav je sedaj na Pokljuki veliko prenov itd., se vseeno pride do tja, kjer pustiš avto, nato pa v mirnem okolju hodiš po poti do koče.Med potjo se naletaval na kar veliko odličnih področij, kjer je primerno za fotografiranje, ter izdelavo odličnih slik. Veliko je tudi žuželk, ki jih v navadnem okolju ne vidiš. Ker pa sem si vedno želel tudi sam fotografirati metulja na eni izmed rastlin, se mi je želja uresničila. Štirikrat mi je uspelo v objektiv fotoaparata spraviti metulja, ki je bil na neki rastlini.

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

Malo višje, nad potjo rastejo tudi rastline, za katere je na Uskovnici dobro okolje, da uspevajo. Fotografiral sem bodečo nežo, za njo pa sta bile še dve. Na tem območju jih je bilo zelo veliko, od majhnih pa vse do velikih.

(za ogled slike v večji resoluciji kliknite nanjo)

Ker pa je to naravno okolje, se pase tudi zelo veliko živali. Ob poti srečaš veliko krav, včasih pa se kakšna postavi tudi na pot. Če pogledaš malo bolje v hribe lahko vidiš tudi konje. Nekje proti koncu poti se nahajajo tudi zdravilne točke, kjer so razporejena različna območja za različne obolelosti. Seveda pa je na Uskovnici tudi majhna cerkev, zraven nje pa raste tudi drevo, ki je ograjeno. Ob sprehodu lahko uživaš v naravnem vonju, ter super poti.

En odziv na Uskovnica 2009

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja