AirDroid

AirDroid v brskalniku - jodlajodla.si

Ena izmed stvari, ki mi je pri Androidu najbolj všeč, je odprtost operacijskega sistema. To razvijalcem omogoča dostop do ogromno stvari, kar pomeni, da uporabniku preko aplikacije ponudimo več možnosti, ki jih z veseljem uporablja. Čeprav se v praksi to ne izkaže tako zelo blesteče v primerjavi z ostalimi operacijskimi sistemi, je kljub temu poskrbljeno, da pred namestitvijo uporabnik zve do česa bo aplikacija pravzaprav imela dostop. Vsak uporabnik torej ve, kaj bo namestil in se s tem strinja ali ne. Približno vsak mesec zamenjam glasbo in mi iskanje USB kabla za prenos datotek niti ne predstavlja takšne težave, večji problem je, ker je računalnik na bolj nedostopnem mestu in se je posledično potrebno sklanjati, da lahko priključim kabel. Ker na Androidni tržnici skorajda ni aplikacije, ki bi jo potreboval, sem se pred časom odpravil na lov za aplikacijo, ki bi mi omogočala prenos datotek preko brezžičnega omrežja. Brez kakršnihkoli zapletov sem jo dobil. Pa ne le aplikacijo za prenos datotek, temveč tudi za upravljanje telefona preko brskalnika. Gre za več kot odlično aplikacijo, katere ime je AirDroid.

Aplikacijo je potrebno naprej namestiti preko Google Play, nato pa sledi povezava na brezžično omrežje. AirDroida sedaj odpremo, ta pa nas najprej vpraša če se želimo registrirati na njihovo spletno storitev ter se nato prijaviti, vendar ta korak lahko spustimo. Razvijalci aplikacije namreč omogočajo nadgradnjo z dodatnimi funkcijami, za katero je potrebno odšteti okrog 15 € na letni ravni. V kolikor vam je aplikacija všeč in bi radi podprli nadaljnji razvoj se to več kot splača, v nasprotnem primeru pa to preskočimo, nakar nas aplikacija prestavi na naslednji predel. Preko tega lahko omogočimo AirDroid kot servis, kar tudi naredimo, zato tapnemo na gumb Start oz. v prevodu začetek. Najbrž ste opazili tudi druga dva zavihka na vrhu aplikacije. Preko teh dveh lahko prenesemo druge aplikacije in orodja, s katerimi lahko opravimo dodatna opravila. To za sedaj pustimo in se posvetimo povezavi na telefon. Na njem so vas po vsej verjetnosti že pričakali podatki za povezavo, zato odprite brskalnik in vpišite podan IP naslov. Na tega se seveda lahko povežemo le, če je računalnik v istem omrežju kot telefon. Po vpisu naslova v brskalnik se nam prikaže stran, ki nas opozarja, da moramo povezavo sprejeti na telefonu, kar je dobro, saj nas v javnem omrežju lahko najde in se poskuša povezati na telefon. Če ste prepričani, da je na telefonu napisana prava IP številka računalnika, potem to potrdite, v brskalniku pa se vam bo nato odprla stran kjer lahko upravljate telefon.

AirDroid aplikacija - jodlajodla.si

Preko AirDroida lahko delate praktično vse kar tudi na telefonu z izjemo odpiranja in uporabe nameščenih aplikacij. To pomeni, da lahko berete in pošiljate SMS sporočila, si ogledujete datoteke in medijsko vsebino, upravljate aplikacije, uporabljate fotoaparat in zajamete zaslonsko sliko telefona. Najbolj priročna funkcija, ki jo lahko uporabite je klicanje in sprejemanje klicev preko brskalnika, temu pa sledita še odložišče kopiranih besedil in prenos datotek preko spletne povezave. Omogoča tudi uvoz in izvoz aplikacij formata .apk, ogled imenika kontaktov ter nastavitev in izvoz melodij zvonenja. Za uporabo nekaterih funkcij mora biti telefon osvobojen, velika večin le-teh pa deluje brez zapletov tudi pri zaklenjenem telefonu. Edina slabost, ki jo predstavlja AirDroid je, da mora biti na mobilniku ves čas povezava z brezžičnim omrežjem, kar lahko vpliva na hitrejšo porabo baterije.

Če ste se znašli v podobnem položaju, kot sem se sam, vam vsekakor priporočam namestitev AirDroida. Ta vas poleg navadnega prenosa datotek zna rešiti še iz kakšne druge situacije, obenem pa predstavlja tudi lažjo uporabo mobilnega omrežja, saj telefona skorajda ne potrebujete več.

2 Responses to AirDroid

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja