IPTV Playlist Editor 1.1

IPTV Playlist Editor - jodlajodla.si

V četrtek sem objavil novo različico programa za urejanje seznamov IPTV kanalov, IPTV Playlist Editor, ki vsebuje nekaj sprememb. Moj glavni cilj za različico 1.1 je bil, da usposobim izvoz konfiguracijskih datotek za elektronski programski vodič (EPG) oziroma identifikacijske oznake, ki se nahajajo znotraj XML datoteke. Poleg dodajanja kode za to funkcijo sem ugotovil, da ne bi bilo slabo urediti še podpore logotipom ali ikonam programov, ki jih vsebujejo seznami zapisani v M3U datoteki. Kasneje sem se lotil urejanja logotipov, saj sem našel nekoliko boljši vir, ki je ponujal večje velikosti slik. Po dokončanem urejanju sem seznam shranil ter ga želel skopirati na drugo mesto, vendar sem ugotovil, da ga na tistem mestu ni bilo. Po ogledu kode mi je postalo jasno kaj sem v prejšnji različici pozabil dokončati, saj se datoteke sploh niso shranjevale. Tako sem uredil tudi shranjevanje, ki sedaj deluje brez težav. Zatem sem se ponovno lotil urejanja seznama in ga uspešno shranil ter hkrati izvozil tako, da so bile izdelane tudi konfiguracijske datoteke za EPG.

Osnovne funkcije, ki so na voljo v programu sedaj popolnoma delujejo. IPTV Playlist Editor 1.1 je na voljo za prenos tukaj, v kolikor si želite, da bi program vseboval še kakšno funkcijo, mi to lahko sporočite pod komentarji.

3 Responses to IPTV Playlist Editor 1.1

  1. Pingback: IPTV in EPG na OpenELEC | jodlajodla´s blog

  2. Pri importu ne importa pravilno EPG, ker importa samo do prvega presledka. Pa še nekaj. č,ž,š je ne konvertira pravilno.

  3. Bom uredil ob naslednji (morebitni) posodobitvi. Glede podpore udpxy zapisu naslova pa ga nimam namena implementirati v obstoječ IPTV Playlist Editor, ker sem v začetku program načrtoval zgolj s podporo neposrednemu naslovu oblike IP:Port. Če bi to želel spremeniti, bi moral podreti trenutno strukturo in s tem tudi način urejanja seznama (iz vidika končnega uporabnika se mi to ne zdi najbolj primerno, ker je že navajen na obstoječ način urejanja). Dobil sem že kar nekaj vprašanj v povezavi s podporo drugim operacijskim sistemom, saj je IPTV Playlist Editor napisan v C# in posledično s polno podporo zaenkrat deluje le na OS Windows. Na podlagi tega bom raje razmislil o ponovni izdelavi programa od začetka, predvsem z mislijo na podporo več operacijskim sistemom in skušal upoštevati čimveč želj, ki sem jih dobil za trenutno obstoječ program.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja