Na naslednjih pet!

Pet let - jodlajodla.si

Pred petimi leti sem se odločil da postavim nek blog, kamor bom lahko shranjeval svoja razmišljanja in zapise o stvareh, ki me veselijo. Čeprav sem blogal že kakšno leto prej pa sem to kasneje opustil, ker med drugim tudi nisem imel neke vsebine, ki bi jo objavljal, je zadeva na brezplačnem gostovanju tekla povsem lepo in stroškov s tem nisem imel. Priznam, da od samega začetka nisem nameraval pisati ravno o neki tehnologiji, kot je danes temu tako, sem pa imel namen obveščati obiskovalce tudi o svojem primarnem portalu, ki sem ga postavil na korenski naslov. Vendar tega nekako nisem objavljal na blog, saj se mi je zdelo, da bo bolje zadeve pisati kar na portal in tako sem tu praktično pisal le o tistem zaradi česar sem se odločil postaviti blog.

Skozi leta sem spremljal tudi druge bloge in se tako učil na tem kaj približno naj bi prispevki vsebovali in počasi izboljševal svoj slog pisanja. Če se ozrem na prispevke prvega leta bi lahko rekel, da se z današnjimi ne morejo primerjati, a kljub temu imam zapisano vsebino kako sem takrat razmišljal in pisal ter sem na to popolnoma ponosen. Seveda k temu pripomorejo tudi leta in izkušnje, končni izdelki pa so v večini objavljeni tukaj. Velikokrat sem dobil ideje o stvareh, ki bi jih izdelal pa do tega ni prišlo in posledično tudi na blogu ni bilo v zvezi s tem nič napisanega, sem pa zato pisal o drugih rečeh, ki kažejo kaj se je v tistih letih dogajalo. Na žalost so se v tem obdobju nekateri blogerji, ki sem jih spremljal, odločili, da prenehajo s pisanjem prispevkov, drugi pa svojo vsebino še vedno dopolnjujejo na tak ali drugačen način. V letu ko sem pričel s pisanjem novega bloga na vidiku še ni bilo slutiti takšnega prodora družbenih omrežjih, ki so obenem pomemben dejavnik za razvoj in razširjanje tehnologije kot so blogi. Sem pa vse do sedaj kljub temu, da imam možnost takšnih objav kot na socialnih omrežjih, pustil takšen pristop, saj se mi zdi bolj pomembno vzdrževati članke kot neke mikrozapise, ki ti posredujejo le nek del informacije, ne pa celotne vsebine, ki bi jo človek sicer želel prebrati. Nekaj let sem aktivno objavljal tudi fotografije okolja in pokrajine, a zadnji čas opažam, da teh ne objavljam, za kar ne vem zakaj in nimam razloga, morda pa kdaj spet pridejo na vrsto. Tudi objav je nekoliko manj, vendar glede na dolžino člankov, vsebina ujema skupno število prispevkov, ki sem jih napisal v prejšnjih letih.

Precej zanimivo pa je to, da ko sem začel pisati je bil sistem, ki mi omogoča objavo prispevkov na splet različice 2.5, 5 let kasneje pa je napredoval za točno eno različico, torej na 3.5. Na tem mestu gre seveda tudi zahvala razvijalcem, ki ustvarjajo WordPress. Prejšnje leto sem očitno izpustil zapis o tem koliko časa blog že stoji in zato tudi nimam točne statistike, če sem uresničil cilje, ki sem si jih zadal pred letom dni, tokrat pa bom poizkušal izpisati približne podatke o tem kaj sem napisal. Prejšnje leto sem napisal le okoli 30 prispevkov, letos pa vse do tega 8, komentarjev je bilo do prejšnjega leta nekje 200, sedaj pa jih je za ti dve leti skupno 80. Vseh značk je 1014, kategorij pa še vedno 33, kot ostaja že nekaj let. Za prihodnost si nekih posebnih ciljev ne bom zastavljal razen tega, da bom še vedno objavljal prispevke.

Zahvala gre seveda tudi vsem, ki prispevke na blogu berete ter tistim, ki mi to omogočate. Na naslednjih pet!

3 Responses to Na naslednjih pet!

  1. Pingback: Pregled leta 2013 | jodlajodla´s blog

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja